“Bouw mee aan de allermooiste transformaties”
De goedlachse Dennise is een unieke verschijning in het werkveld. Met haar achtergrond als loodgieter, jarenlange praktijkervaring en onmisbare gunfactor is ze van grote waarde in haar rol als projectcoördinator. Zij krijgt als geen ander de neuzen dezelfde kant op.
Als kind droomde Dennise niet van een baan als kapster, schoonheidsspecialist of zorgmedewerkster. Haar interesse ging uit naar een baan in de bouw, net als haar vader. Ze koos voor een opleiding tot loodgieter aan de LTS. Tot haar twintigste werkte ze als monteur en beklom de daken om te solderen en te lassen. “Ik was in die tijd echt een zeldzaamheid, gedurende mijn hele opleiding was ik de enige vrouw. Sterker nog, er waren zelfs bedrijven waar ik geen stage mocht lopen omdat ze het maar vreemd vonden dat een vrouw dit beroep koos. Gelukkig is het sinds een aantal jaren compleet omgedraaid en wordt je als vrouw volledig geaccepteerd en zelfs omarmd.”
Na enkele jaren in de uitvoering besefte Dennise dat ze zichzelf niet haar hele leven op de werkvloer rond zag lopen en ging terug naar school. Zo belandde ze uiteindelijk in een rol als werkvoorbereider en ervaarde ze dat de combinatie tussen het werk ‘binnen’ en de uitvoering heel goed bij haar paste. “Ik vind de diversiteit in mijn werk heerlijk. Ik ben betrokken bij alle onderdelen van het proces en ben de verbindende factor in het project. Het ene moment sta ik met de voeten in de klei en het andere moment zit ik in overleg met de opdrachtgever. Die afwisseling past echt bij mij.”
Dennise werkt als projectcoördinator op het project Mijnbouw in Delft. Als projectcoördinator is zij de verbindende factor tussen de werkvloer, de opdrachtgever en de leveranciers. “Mijn rol is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, iedereen te voorzien van de juiste middelen om zijn of haar werk te kunnen doen en de planning, kwaliteit en budget te bewaken.” De renovatie van het Mijnbouw gebouw is een bijzonder project. Gedurende het renovatietraject kwamen veel onvoorziene omstandigheden naar boven. “In de afgelopen jaren dat ik hier werkzaam ben, heb ik al veel bijzondere en unieke situaties meegemaakt. Zo hadden we eens te maken met vleermuizen die professioneel verwijderd moesten worden, Chroom6, asbestsanering, rotte vloerbalken welke niet meer gebruikt konden worden, etc. Die omstandigheden vragen om een dosis creativiteit en flexibiliteit om de strakke planning te kunnen blijven handhaven. Tegelijkertijd zorgt die uitdaging(en) ook voor extra voldoening als het dan uiteindelijk weer opgelost is.”
Dennise koos voor SPIE om twee belangrijke redenen, namelijk flexibiliteit en diversiteit. De projecten bij SPIE zijn altijd net even anders dan anders. Het zijn geen standaard ziekenhuizen of woningbouw, maar complexe projecten die vragen om maatwerk. Daar gaat Dennise’s hart sneller van kloppen. “Ik vind het leuk om voor een langere periode, met een vast team, samen te werken aan een bijzonder project met bijbehorende uitdagingen. Voor mij geldt: Hoe complexer het project, des te groter de voldoening.”
Het tweede voordeel dat SPIE heeft ten opzichte van haar voormalige werkgevers is de ruimte om een goede werk-privé balans te onderhouden. “Ik hecht enorm veel waarde aan mijn gezinsleven en vind het belangrijk om daar voldoende tijd aan te kunnen besteden. Een gezin met jonge kinderen vraagt nou eenmaal om een stukje flexibiliteit. Die vrijheid voel ik bij SPIE. Ik krijg de ruimte om mijn uren grotendeels zelf in te delen. Ik breng zelf de kindjes naar school en kan ’s avonds met ze eten. Daaromheen plan ik mijn werkzaamheden. Vanuit huis, de projectlocatie of een kantoor van SPIE. Dat zorgt voor de ideale balans. Ik merk dat ik daardoor zowel zakelijk als privé alle ballen in de lucht kan houden. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.”